Wonen in de Cirkel speelt in op schaarste

09 februari 2018

'Wonen in de Cirkel in Marslanden voldoet aan een behoefte,' zegt Arjan Lamberink, directeur nieuwbouw van Lamberink Makelaars & Adviseurs. 'Hardenberg zit te springen om nieuwbouwwoningen.'

De rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen die komende week in verkoop gaan, zijn ruim, duurzaam en energiezuinig. Voeg daarbij de ligging in een gewilde wijk als Marslanden, grenzend aan een prachtig wandel- en fietsgebied en met het centrum binnen handbereik. Geen wonder dat Arjan Lamberink rekent op een grote belangstelling bij de start verkoop op donderdag 22 februari. 'In een half jaar tijd is de gemiddelde verkooptijd van een rijwoning in Hardenberg gehalveerd. Dat duidt op een dynamische markt, met veel doorstroming. 'Ook moderne twee-onder-een-kapwoningen wisselen op dit moment behoorlijk snel van eigenaar.'

Gebrek aan nieuwbouw
Wie zijn huis in Hardenberg wil verkopen, kan dus vaak redelijk snel zaken doen. Maar wie vervolgens de stap wil maken naar een nieuwbouwwoning heeft de afgelopen tijd moeten wachten. 'Het aanbod van bijvoorbeeld nieuwe twee-onder-een-kapwoningen was vrijwel nihil,' weet Arjan Lamberink. Huizenzoekers met een voorkeur voor nieuwbouw moesten uitwijken naar omliggende plaatsen als Balkbrug of Dedemsvaart.

Helder advies
Het kopen van een nieuwbouwwoning is best spannend. 'Meestal staat er nog geen voorbeeldwoning,' licht Arjan Lamberink toe. 'En moet je het doen met een brochure of verkooptekening. 'Onze NVM-nieuwbouwspecialisten begeleiden en ontzorgen kopers vanaf het eerste gesprek tot aan de aankoopbeslissing.' Ook kennen de specialisten van Lamberink Makelaars & Adviseurs alle ins en outs van de financiering van een nieuwbouwwoning en de bouw- en opleveringstermijnen.

Interesse in Wonen in de Cirkel? Advies nodig over de aankoop van je nieuwe huis in Marslanden? Neem contact op met Lamberink Makelaars & Adviseurs, telefoon 0523 - 27 01 74.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Wonen in de Cirkel?

Bekijk ook het project Wonen in de Cirkel »